Force India F1 bevestigt samenwerking McLaren

[photo1]Een grote verrassing mag het niet heten, vanmiddag maakte Force India F1 bekend dat het een samenwerking heft afgesloten met McLaren Mercedes. Met ingang vanaf volgend jaar zal het team uit India met een Mercedes motor gaan rijden en gebruik gaan maken van de versnellingsbak, hydraulica, transmissie, en KERS-systeem van McLaren.

Tevens krijgt Force India F1 technisch ondersteuning van McLaren en toegang tot al haar toeleveranciers. Force India F1 teambaas Vijay Mallya verwacht heel wat van de samenwerking:
“Het eerste jaar voor Force India F1 was een leerjaar. Ik heb altijd gezegd dat ik niet als veldopvulling wil dienen, ik wil meestrijden om de punten. Met deze samenwerking onderstreep ik dat. Force India F1 moet volgend jaar met behulp van Mercedes en McLaren beter voor de dag kunnen komen. Ik wil Bernie Ecclestone en Max Mosley bedanken voor het mede tot stand brengen van deze deal.”

Naast McLaren en Mercedes heeft Force India F1 ook een samenwerking met EADS. Dit bedrijf ontwikkelt vliegtuigen en heeft veel ervaring met aërodynamica. Samen met EADS zal Force India F1 haar windtunnel in het Engelse Brackley gaan uitbreiden.

PG

Loading