Formule 1 in 2008 niet op Indianapolis

De droom van Indianapolis Motor Speedway (IMS) president Tony George gaat volgend jaar niet in vervulling. Gisteren maakte George bekend dat de Formule 1 in 2008 niet naar de IMS komt. George hoopte dat ze in het honderdjarigjarige bestaan van de Speedway de Nascar, IRL, Formule 1 en Moto GP naar het circuit zouden komen. De Moto GP werd deze week echter wel bevestigd.

Wel hoopt George dat de Formule 1 in het seizoen 2009 terugkeert naar ‘the capital of motorsports’ en wijst er nadrukelijk op dat het niks te maken had met de financiele geldstroom van de stad naar de Formule 1. “Het was duidelijk een zakelijke beslissing. We moeten wat dingen gebeuren denk ik voordat we doorkunnen””

Dit jaar won Lewis Hamilton zijn 2e race op Indianapolis. Voor die tijd werden alle races gewonnen door Michael Schumacher behalve in 2001 en 2002. In 2001 was Hakkinen sterker dan de rest en in 2002 liet Schumacher tot ongenoegen van de fans Barrichello voor de finish paseren. De race in 2005 wordt ook wel ‘the farce’ genoemd omdat er slechts 6 wagens aan de start verschenen door problemen bij bandenleverancier Michelin.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading