Formule 1 kijken tijdens je vakantie? Gebruik een VPN

Ben je een echte Formule 1 fan en ga je binnenkort op vakantie? Dan wil je natuurlijk niets missen! Natuurlijk weten wij ook wel dat je via Viaplay overal kunt streamen, maar we snappen ook dat niet iedereen deze mogelijkheid heeft. Zo weten we bijvoorbeeld dat Duitsland de F1 ‘gratis’ uitzendt, maar dan moet je wel toegang hebben tot je zenderpakket in Nederland. Een VPN biedt dan uitkomst. Hoe dit precies werkt en waar je allemaal op moet letten, vertellen we je in dit artikel.

Wat is een VPN?

Voor we verdergaan, is het goed om eerst even uit te leggen wat een VPN precies is, voor de mensen die dit (nog) niet weten. Een VPN, oftewel een virtueel privénetwerk (in het Nederlands), stelt je in staat om een veilige en anoniem verbinding te maken met het internet. Het creëert een versleutelde verbinding tussen jouw apparaat en het internet, waardoor je privacy en online veiligheid worden gewaarborgd. Daarnaast kan een VPN ook van pas komen wanneer je toegang wilt krijgen tot geo beperkte content, zoals bepaalde websites of streamingdiensten en in dit geval dus tot de Formule 1. Je kunt namelijk via een VPN je locatie als het ware aanpassen, zodat het net lijkt alsof je in Nederland bent. Hoe handig is dat? Belangrijk om wel even te vermelden, is dat het gebruik van een VPN volledig legaal is. Via de website van VPNdeals kun je de beste VPN aanbieders gemakkelijk en snel met elkaar vergelijken.

Waarom een VPN gebruiken voor het kijken van Formule 1?

Wanneer je op vakantie bent, kan het gebeuren dat de uitzendingen van Formule 1 niet beschikbaar zijn in het land waar je verblijft. Dit kan erg frustrerend zijn als je geen race wilt missen. Gelukkig kun je met behulp van een VPN dit probleem eenvoudig oplossen. Door verbinding te maken met een server in Nederland (of een ander land waar de uitzending wel beschikbaar is), kun je de geo beperking omzeilen en toch genieten van de Formule 1.

Hoe werkt het precies?

Wanneer je een VPN gebruikt, verbind je eerst met een server naar keuze. Vervolgens wordt al jouw internetverkeer via deze server geleid en krijg je een nieuw IP adres toegewezen. Hierdoor lijkt het alsof je je in het land van de gekozen server bevindt, waardoor je toegang hebt tot alle content die daar beschikbaar is. Dit geldt dus ook voor de uitzendingen van Formule 1. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat het in het geval van bijvoorbeeld Netflix niet is toegestaan dit op deze manier te doen. Lees daarom wel goed de voorwaarden door, zodat je account straks niet om wat voor reden dan ook wordt geblokkeerd.

Welke VPN aanbieder moet ik kiezen?

Er zijn veel VPN aanbieders op de markt, maar niet allemaal leveren ze dezelfde kwaliteit en snelheid. Voor het kijken van Formule 1 tijdens je vakantie wil je uiteraard een betrouwbare VPN gebruiken die een snelle verbinding biedt en voldoende servers heeft in landen waar de races worden uitgezonden. Enkele populaire en solide opties zijn NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost.

Loading