Forse veranderingen bij Force India F1

[photo1]Vijay Mallya laat er geen gras over groeien, zijn team zal er volgend jaar heel anders uit zien. Vandaag maakt de steenrijke zakenman bekend dat Force India F1 het contract met Ferrari voor volgend jaar heeft verbroken. Force India F1 zal nu zeer waarschijnlijk met McLaren en Mercedes in zee gaan. De aankondiging van Mallya werd al een tijdje verwacht.

Tevens maakte Mallya bekend dat hij teammanager Collin Kolles, technisch-directeur Mike Gascoyne, en business director Patrick Missling op straat heeft gezet. Dit bericht komt als een verrassing, Gascoyne, voormalig topingenieur bij Toyota en Jordan werd gezien als een van de drijvende krachten achter het team.

Kolles was al teammanager verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het team. Ook had Kolles een grote vinger in de pap bij de rijderskeuze. Mallya zal de functie van Kolles overnemen, Mallya zegt hierbij het team directer te willen aansturen. Mark Smith en James Key, die onder Mike Gascoyne werkten, zullen de leiding van de technische leiding van het team overnemen.

Volgens geruchten zouden Mike Gascoyne en Collin Kolles al een tijdje niet meer door een deur kunnen, dit zou voor onrust in het team zorgen. Gascoyne en Kolles zouden het over cruciale punten binnen het team oneens zijn.

Aanstaande maandag zal Mallya op een persconferentie bekend maken welke richting het team op wil, tevens wordt daarbij de volledig nieuwe managementstructuur bekend gemaakt. Verwacht wordt dat het team ook de samenwerking met McLaren officieel zal bevestigen.

Loading