Franse teamgenoot voor Albers?

Franck Montagny lijkt te voornaamste kandidaat voor het tweede stoeltje naast Christijan Albers bij het team van Minardi.

Volgens Australian Associated Press maakt de Fransman de meeste kans bij Minardi. Hij probeert op dit moment voldoende geld bij elkaar te krijgen om een stoeltje te bemachtigen bij Minardi.

“Ik heb contact met ze, maar om een plekje te krijgen moet ik wel aan een aantal financiële verplichtingen voldoen. Zodra ik het budget kan opbrengen is het aan Minardi om de coureur te kiezen die ze graag willen,” aldus de Montagny.

Afgelopen jaar was Montagny de test- en reserverijder bij Renault. Toen Jarno Trulli afgelopen seizoen moest vertrekken bij Renault werd gedacht dat Montagny zou promoveren van derde rijder naar tweede rijder naast Fernando Alonso, maar hij werd verassend genoeg gepasseerd door Jacques Villeneuve.

Een voordeel voor Montagny is dat hij wordt gemanaged door Renault teambaas Flavio Briatore. Briatore hoopt zijn pupil nu onder te kunnen brengen bij Minardi, zoals hij dat eerder ook al deed met Fernando Alonso en Mark Webber.

Andere kandidaten voor het tweede stoeltje zijn onder andere Zsolt Baumgartner, Patrick Friesacher, Nicolas Kiesa, Tiago Monteiro en Pastor Maldonado. De definitieve keuze van Paul Stoddart wordt in januari verwacht.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading