Friesacher krijgt meer tijd van Stoddart

[photo1]Patrick Friesacher heeft van zijn teambaas Paul Stoddart extra tijd gekregen om de rekening aan Minardi te betalen. Friesacher heeft problemen met de financiering van zijn Formule 1 carriere.

Aanvankelijk zou de deadline vandaag aflopen, naar verluidt heeft Stoddart de deadline verruimd naar woensdag. Mocht Friesacher voor die tijd niet met geld over de brug komen dan zal hij vanaf de Grand-Prix van Duitsland worden vervangen.

Die vervanger zal zeer waarschijnlijk Robert Doornbos zijn.
“Als er ergens een stoeltje vrij komt en de voorwaarden zijn goed, dan stappen we erin”, laat de manager van Doornbos, Marco Zecchi, vandaag optekenen in het Algemeen Dagblad. “Ik word er moe van. Robert is elk weekeinde sneller dan zijn teamgenoten. Wat moet hij nog meer bewijzen? Jordan paait ons alleen met woorden. Geld is een deel van het spel, dat besef ik. Maar als je hem echt wilt, laat dan eens wat liefde zien.”

Doornbos en Zecchi sprak namelijk met Jordan over een contract voor volgend jaar. Aanvankelijk zag het er goed uit maar de relatie is de afgelopen weken flink bekoeld. Na een reeks beloftes van Jordan die het team uiteindelijk niet waar maakte heeft Zecchi het vertrouwen in Jordan ook grootendeels verloren.

“Ik ben op de hoogte van de situatie”, aldus Robert Doornbos. “We zullen wel zien wat er gebeurt en welke kleur mijn pak in Duitsland heeft. Als ik een kans krijg om meer kilometers te maken en mijn carrière uit te bouwen, dan pak ik die.”

Voor Nederland zou er een unieke situatie kunnen ontstaan, twee Nederlanders in de koningsklasse van de autosport kwam nog niet eerder voor. Dat beide Nederlanders fors moeten betalen voor hun stoeltje en met het minste materiaal moeten doen zullen we bij die gedachte voor lief moeten nemen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading