Fry blijft positief over toekomst Honda

Naast Ross Brawn blijft ook Honda F1 CEO Nick Fry positief over de toekomst zijn Formule 1 – team. Volgens Fry is Honda momenteel met 12 potentiële kopers in gesprek.

Op het hoofdkantoor van Honda in Tokio wordt momenteel bepaald met welke partijen de gesprekken zullen worden voortgezet. Volgens Fry hadden zich aanvankelijk 30 partijen gemeld.

“Toen Bernie Ecclestone meteen na het het terug trekken van Honda zei dat wij in 2009 op de grid zouden staan was ik daar nog niet zo zeker van”, aldus Fry tegenover Autosport. “Maar gaandeweg het proces groeide mijn vertrouwen. Aanvankelijk was de interesse heel groot, zo’n 30 partijen melden zich bij ons.”

“Mijn vertrouwen zit nog niet op de 100% maar er toch wel dichtbij tegenaan. Ons doel is de toekomst van het team op de langere termijn veilig stellen, We hebben drie – en zelfs vijfjaarsplannen voor ogen. Dit doen we omdat Ross Brawn en ik na onze mooie praatjes niet op onze neuzen willen vallen.”

“Ondanks de wereldwijde economische crisis is dit een enorme kans voor een potentiële koper. Er is jarenlang geinvesteerd in het team, de faciliteiten en en de auto voor 2009 zijn er al. Daarnaast staat een persoon zoals Ross Brawn aan de leiding van het team.”