Gascoyne heeft spijt van missen Sepang test

[photo1]De technisch-directeur van Spyker F1, Mike Gascoyne, zegt spijt te hebben van het missen de driedaagse testsessie op het circuit van Sepang voor de Grand-Prix van Maleisië.

“We hadden waarschijnlijk moeten testen”, aldus Gascoyne. “Het nadeel van het missen van de test is veel groter dan we vooraf hadden gedacht.”

Adrian Sutil en Christijan Albers hadden op vrijdag in Maleisië grote problemen met het afstellen van de bolides. In de race waren beide Spyker’s al snel uitgevallen. Gascoyne denkt dat deze problemen mogelijk hadden kunnen worden voorkomen als het team toch getest had.

Spyker besloot niet in Sepang te testen omdat het op haar fabriek in Silverstone wilde werken om de laatste hand te leggen aan een nieuw verbeterd aërodynamisch pakket. Dit aërodynamische pakket zat in Maleisië voor het eerst op de auto.

Gascoyne is niet al te optimistisch voor de volgende Grand-Prix in Bahrein. Ook daar heeft Spyker een groot nadeel omdat het samen met Williams F1 het enige team is dat daar niet getest heeft.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading