Gerhard Berger stopt bij BMW

[photo1]BMW heeft een persbericht uitgegeven waarin het meldt dat Gerhard Berger zijn contract niet zal verlengen. Dit betekent dat de samenwerking tussen Berger en BMW op 1 oktober 2003 zal worden beëindigt. Tot die tijd zal Berger zijn werk bij BMW op een zeer laag pitje zetten.

De 43-jarige Gerhard Berger ging het Formule 1 programma van BMW in 1998 leiden. Met BMW won Berger de 24 uur van Le Mans, de 12 uur van Sebring, en diverse Grand-Prix. Tussen 1999 en 2002 behaalde BMW ook 38 verschillende touringcar titels.

“Het was een erg moeilijke beslissing” aldus Gerhard Berger. “Mijn werk bij BMW betekend heel erg veel voor me, speciaal omdat ik een hele sterke band heb met BMW. BMW gaf me de kans om als coureur in de Formule 1 te debuteren. Mijn samenwerking met Mario Theissen is uitstekend geweest, we zijn samen succesvol geweest. Ons doel was om een sterke motor voor de Formule 1 te bouwen, dat is gelukt. Het leven met deze baan is erg zwaar, je hebt geen vrije tijd. Ik heb sinds 1979 geen vrije tijd gehad, nu word het tijd om meer tijd voor mijn familie en vrienden te maken.”

Morgen zal Berger tussen 13.00 en 14.00 lokale tijd in Melbourne een persconferentie geven. De media krijgen dan de kans vragen te stellen, Berger zal zijn keuze om te stoppen dan nader verklaren.

Loading