Giedo van der Garde krijgt test aangeboden bij Renault

Giedo van der Garde zal op 17 en 18 november aanstaande in actie komen voor het ING Renault F1 Team tijdens een testsessie op het circuit in Barcelona. De kersverse kampioen in de World Series by Renault zal net als zijn voorgangers Robert Kubica, Alex Danielsson en Alvaro Parente de mogelijkheid krijgen om te testen met de Formule 1 bolide van het Renault team.

Van der Garde, die momenteel druk bezig is met zijn voorbereidingen, kan niet wachten. “Dit is een fantastische kans die me aangeboden wordt door Renault Sport Technologies en het ING Renault F1 Team. De mogelijkheid om een Formule 1-auto te testen met een team dat twee wereldkampioenschappen en het afgelopen seizoen twee Grands Prix heeft gewonnen is fantastisch. Door mijn vroegere deelname aan het Renault Driver Development-Programma ken ik de mensen en dat zal mij helpen om nog beter in het team te passen.”

Giedo kent het Circuit de Catalunya goed. “Ik ben blij dat ik op een circuit zal rijden waar ik al veel vaker heb gereden, maar in een Formule 1-auto zal alles anders zijn. Ik zal er alles aan doen om te voldoen aan de verwachtingen van het team en het programma te volgen dat het ING Renault F1 Team voor me heeft gepland. Omdat de Formule 1 mijn doel is, hoop ik van deze kans gebruik te maken om het team te laten zien tot wat ik in staat ben.”

NB