Goede dag voor Minardi

[photo1]In bijna perfecte weersomstandigheden sloten Jos Verstappen en Justin Wilson de eerste dag voor de 61e Grand-Prix van Monaco goed af. Verstappen en Wilson reden respectievelijk de 16e en 17e tijd, de beste kwalificatie prestatie van het seizoen voor Minardi. Beide coureurs hebben vandaag hard gewerkt om de bolides af te stellen, hierin is veel progressie geboekt.

“Eigenlijk was het vanmiddag moeilijk dan vanmorgen,” aldus Jos Verstappen. “We hadden slechts één ronde om te bekijken hoe glad het circuit was. Het was ook moeilijk om de banden te sparen voor de kwalificatie van morgen terwijl het circuit veel bochten kent. Het circuit bleek erg glad te zijn, ik moest andere lijnen rijden dan vanmorgen. Maar we hebben vandaag de beste kwalificatie posities van het jaar gehaald, dat is goed voor het team en de sponsors. We zullen zaterdag wel zien, het circuit zal opnieuw anders zijn, hopelijk kunnen we op dit resultaat verder bouwen.”

[photo2]Justin Wilson
“Alles was goed vandaag. Ik weet niet of de auto beter wordt, of het circuit sneller word, maar de auto ging elke run sneller en beter. Ik hoop dat de auto zo blijft en dat we morgen opnieuw zo’n dag zullen hebben.”

Paul Stoddart – teambaas
“Beide European Minardi coureurs mogen trots zijn vandaag, door een foutloos optreden reden ze vandaag naar de 16e en 17e tijd. De auto’s gingen heel goed, Jos en Justin hebben alles uit de auto’s gehaald. Hopelijk kunnen we zo doorgaan en zondag een mooi resultaat behalen. Ik ben blij met onze sponsor Trust, zij zijn onmisbaar, ik ben vooral Michel Perridon van Trust heel erg dankbaar.”