GP Brazilië: de reacties

Hoewel de FIA heeft beslist dat Williams en BMW niet worden bestraft en McLaren hier tegen in beroep gaat is Kimi Raikkonen voorlopig nog wel de wereldkampioen tot het tegendeel bewezen is. Over de zinderende laatste race van 2007 hadden de top 4 coureurs wel het een en het ander te zeggen.

Kimi Raikkonen: “Het is erg moeilijk om in woorden uit te drukken wat ik op dit moment voel. Het is een ongelovelijke emotie. Ik wil het team bedanken voor alles wat ze dit jaar voor me hebben gedaan. Zelfs in de zwaardere momenten en als het even leek alsof we in een onmogelijke positie waren gaven we niet op en dat heeft zich echt uitbetaald. Ik wil mijn ouders, mijn vriendin Jenni en iedereen die in me gelooft bedanken. Ik heb nu bereikt waar ik al zo lang achteraanzit. Alles wat ik nu behaal zal een extra zijn. De hulp van Felipe was van levensbelang en geweldig, we moesten de 1 2 halen en dan kijken wat de rest deed. Dit was een geweldig jaar voor me en ik heb van de sport genoten als nooit tevoren. In Ferrari heb ik een geweldige familie gevonden en ik ben trots om de titel met hun te winnen.”

Felipe Massa:“Vandaag was een geweldige dag voor Kimi en het team. Tuurlijk wou ik graag mijn thuisrace winnen maar ik ben blij dat ik Kimi geholpen heb, hij was toch de enige die de titel nog kon halen. Ik ben ook trots dat ik het voor Ferrari heb gedaan, ze geloofden nog in me toen ik even geen Formule 1 deed. Ik bedankt iedereen in Maranello dat ik hier ben en dat ik als coureur ben gegroeid. Na alles wat er op en naast de baan is gebeurd is het geweldig dat we vandaag 2 titels kunnen vieren. Vandaag had ik een fantastische wagen en ik kon nog sneller dan dat ik ging.”

Fernando Alonso:“Natuurlijk is het resultaat vandaag teleurstellend maar we wisten wel dat het een moeilijke opgave werd om vanaf de 4e plek kampioen te worden. Ik voorspelde aan het begin van het seizoen dat het close zou worden. Ik had gehoopt in mijn voordeel maar het mocht niet zo zijn. Het was een moeilijke race voor me. In de eerste paar ronden dacht ik dat ik de Ferrari’s bij kon houden. Maar toen ze een sprint inzetten waren ze gewoon te snel. Onze wagen is competatief en snel en over het jaar heb ik 4 races gewonnen. Ik ben tevreden over het seizoen.”

Lewis Hamilton
Ik ben natuurlijk teleurgesteld over het resultaat vandaag. Het hele seizoen het kampioenschap leiden en het dan nog verliezen is jammer. Het is slechts m’n eerste jaar en die was fenomenaal. Ik ben nog jong en heb nog veel te behalen. Ik wil iedereen in het team bedanken voor wat ze hebben gedaan. Zonder kun stond ik hier niet.”

Zo komt er een einde aan een seizoen waarin de kampioen alleen de 1e en laatste race aan de leiding van het WK ging. In de tussentijd was het de fenomenaal debuterende Lewis Hamilton die z’n stempel op de sport en het seizoen drukte. De spionagezaak hield de sport enkele maanden in z’n macht met als resultaat dat Mclaren al haar punten in het constructeurskampioenschap verliest. Ook het pitincident in Hongarije tussen Alonso en Hamilton ging z’n eigen leven leiden. In alle stilte was het Raikkonen die door goed constant te presteren en 2x uit te vallen met mechanishe pech de 2 kemphanen van Mclaren volgde. In de laatste race sloeg de ijskoude Fin toe en won zo het wereldkampioenschap.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading