GP Canada: Raikkonen slaat terug

Kimi Raikkonen heeft zojuist de Grote Prijs van Canada op zijn naam geschreven. Michael Schumacher werd tweede, gevolgd door Rubens Barrichello die helemaal vanaf de laatste startplaats kwam.

Jenson Button vertrekt van pole, maar hij kan er niet lang van genieten. Bij de start zijn het beide Renault’s die de leiding pakken. Michael Schumacher die als tweede start valt enkele plaatsen terug, als beide McLarens er ook nog voorbij komen.

Takuma Sato is de eerste die uitvalt. Maar hij weet zijn BAR nog wel de pitstraat binnen te rijden. Het team repareert de auto en na 30 ronden komt hij weer de baan op. Uiteindelijk brengt hem dit weinig, want enkele ronden voor het einde explodeert zijn rechterremschijf en dit betekend ook meteen het einde van de race voor Sato.

De problemen bij BAR zouden alleen nog maar groter worden. Jenson Button rijdt op een tweede plaats en gaat te wijd, en komt met zijn BAR in aanraking met de muur. Hierbij beschadigd hij zijn achterwielophanging en valt hij uit. Door de crash van Button komt de safety car de baan op, en gaat vrijwel het gehele veld naar binnen voor een pitstop.

Ook het team van Renault had de nodige problemen. Terwijl Fisichella aan de leiding rijdt, verliest hij opeens hydraulische druk en gaat Fernando Alonso hem voorbij. Hij weet nog wel de pitstraat te bereiken maar het is einde race voor Fisichella. Enkele ronden later is ook Fernando Alonso een van de uitgevallene. Hij komt net als Button te wijd en raakt de muur. Hij beschadigd zijn achterwielophanging en valt voor het eerst dit seizoen uit.

Juan Pablo Montoya wordt gediskwalificeerd omdat hij bij het uitrijden van de pitstraat het rode licht heeft genegeerd. Zijn teamgenoot rijdt ondertussen soeverein aan de leiding en weet Michael Schumacher tot op 1,3 seconden achter zich te houden.

GP Canada: Uitslag race
1. K. Raikkonen – McLaren 1:32:09.290
2. M. Schumacher – Ferrari + 1.137
3. R. Barrichello – Ferrari + 40.483
4. F. Massa – Sauber + 55.139
5. M. Webber – Williams + 55.779
6. R. Schumacher – Toyota + 1 ronde
7. D. Coulthard – Red Bull Racing + 1 ronde
8. C. Klien – Red Bull Racing + 1 ronde
9. J. Villeneuve – Sauber + 1 ronde
10. T. Monteiro – Jordan + 3 ronden
11. C. Albers + 3 ronden

Uitgevallen
J. Trulli – Toyota
J. Montoya – McLaren
J. Button – BAR
N. Heidfeld – Williams
T. Sato – BAR
P. Friesacher – Minardi
F. Alonso – Renault
G. Fisichella – Renault
N. Karthikeyan – Jordan

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading