GP Europa: Schumacher wint ook thuisrace

Michael Schumacher heeft ook zijn thuisrace op het circuit van de Nurburgring gewonnen. De Duitser behaalde vandaag samen met stalgenoot Rubens Barrichello een 1-2 overwinning voor de Scuderia. Jenson Button kwam als derde over de streep.

Bij de start legde Schumacher al zijn basis voor zijn overwinning. De Ferrari piloot kwam goed weg terwijl Juan Pablo Montoya Ralf Schumacher raakt. Ralf Schumacher valt uit, Cristiano Da Matta geraakt ook niet verder dan de 1e bocht.

David Coulthard maakt een superstart, de Schot start als 19e maar ligt na 1 ronde al 9e. Michael Schumacher loopt ondertussen snel uit. Per ronde pakt hij meerdere seconde op Kimi Raikkonen die de tweede plek in handen heeft. De Fin lijkt de rest van het veld op te houden.

In ronde 7 komt Michael Schumacher als allereerst naar binnen. De andere coureurs volgen snel. De Duitser heeft inmiddels een voorsprong van ruim 15 seconden.

Kimi Raikkonen blaast zijn motor op, de Fin moet opnieuw uitvallen. Na de eerste serie pitstops heeft Schumacher opnieuw de leiding in handen, Sato volgt.

Jenson Button passeert David Coulthard buitenom en pakt de 4e plek. Het gat tussen Schumacher en Sato blijft ongeveer gelijk.

De andere McLaren piloot, David Coulthard, moet zijn bolide ook met een opgeblazen motor aan de kant zetten. In het achterveld vechten diverse coureurs om posities. Vooral Mark Webber, Juan Pablo Montoya, Cristian Klien, en Felipe Massa zijn met elkaar in gevecht. Montoya heeft problemen met zijn bolide nadat hij Schumacher bij de start raakte, de Colombiaan weet Webber echter te passeren.

Na de tweede serie pitstops veranderd er weinig, Schumacher behoudt de leiding. Zijn voorsprong is inmiddels opgelopen naar ruim 20 seconden. Rubens Barrichello rijdt nu als tweede, Sato volgt op 4 seconden maar komt snel dichterbij.

Takuma Sato probeer het bij Barrichello. Beide mannen raken elkaar, Sato passeert de Braziliaan weliswaar maar verliest zijn vleugel. Een ronde later komt de Japanner binnen om zijn voorvleugel te laten vervangen, Barrichello kan door.

Enkele ronden voor het einde gaat de Honda motor van Takuma Sato op het rechte stuk in rook op. Button kan de derde plek van Sato overnemen. Schumacher wint opnieuw met Barrichello die de tweede plek behaald.

Uitslag GP Europa, Nurburgring
1. Michael Schumacher Ferrari
2. Rubens Barrichello Ferrari +17.9
3. Jenson Button BAR +22.5
4. Jarno Trulli Renault +53.6
5. Fernando Alonso Renault +60.9
6. Giancarlo Fisichella Sauber +73.4
7 .Mark Webber Jaguar +76.2
8 .Juan-Pablo Montoya Williams + 1 ronde
9. Felipe Massa Sauber + 1 ronde
10. Nick Heidfeld Jordan + 1 ronde
11. Olivier Panis Toyota + 1 ronde
12. Christian Klien Jaguar + 1 ronde
13. Giorgio Pantano Jordan + 2 ronden
14. Gianmaria Bruni Minardi + 3 ronden
15. Zsolt Baumgartner Minardi + 3 ronden

Loading