GP Frankrijk: Schumacher wint dankzij strategie

Michael Schumacher heeft ook de Grand-Prix van Frankrijk op zijn naam geschreven. De Ferrari piloot maakte maar liefst vier pitstops, dankzij de snelle rondetijden die hij in vief korte stints neerzette wist hij uiteindelijk toch Fernando Alonso de baas te blijven.

Achter Alonso leek Jarno Trulli de derde plek te pakken, in de laatste ronde passeerde Rubens Barrichello Trulli echter.

Bij de start van de race kon Alonso de leiding behouden. Samen met Schumacher kon de Spanjaard uitlopen op de rest van het veld. Na de eerste serie pitstops waarbij de Duitser als eerste binnen kwam kon Alonso de leiding behouden.

Takuma Sato valt al vrij snel uit. De Honda krachtbron van de B.A.R gaat opnieuw in rook op. Na de twee serie pitstops neemt Michael Schumacher de leiding over. De Duitser rijdt enkele zeer snelle ronden waar Alonso niet op kan reageren.

Schumacher moet echter nog een extra pitstop maken. Alonso lijkt goede papieren in handen te hebben. De Ferrari piloot rijdt echter gestaag weg bij de Renault, in sommige ronden pakt de Duitser zelfs één seconde.

Dertien ronden voor het einde komt de Duitser binnen voor zijn vierde en laatste pitstop. De voorsprong van Schumacher is groot genoeg, Alonso komt zeven seconden tekort. Vervolgens rijden beide mannen naar de streep.

Achter beide koplopers was het echter nog niet gedaan. Trulli, Barrichello, en Button rijden vlak achter elkaar aan. Barrichello lijkt de snelste man te zijn maar kan Trulli niet passeren. Tot de allerlaatste ronde echter, in één van de laatste bochten weet de Braziliaan Trulli namelijk toch nog te verschalken.

Beide McLaren’s konden opnieuw volgen maar hadden wel meer snelheid dan de vorige Grand-Prix. Grootste verliezer was waarschijnlijk het team van Williams. Montoya reed met een traction-control systeem dat was uitgevallen, de Colombiaan spinde één keer en verremde zich diverse malen. Marc Gené, de vervanger van Ralf Schumacher, reed een solide race maar kwam pas als 10e over de streep.

GP Frankrijk, race
1. M. Schumacher Ferrari 1:30:18.133
2. F. Alonso Renault + 8.329
3. R. Barrichello Ferrari + 31.622
4. J. Trulli Renault + 32.082
5. J. Button BAR + 32.484
6. D. Coulthard McLaren + 35.520
7. K. Räikkönen McLaren + 36.230
8. JP. Montoya Williams + 43.419
9. M. Webber Jaguar + 52.394
10. M. Gené Williams + 58.166
11. C. Klien Jaguar + 1 ronden
12. G. Fisichella Sauber + 1 ronden
13. F. Massa Sauber + 1 ronden
14. C. Da Matta Toyota + 1 ronden
15. O. Panis Toyota + 2 ronden
16. N. Heidfeld Jordan + 2 ronden
17. G. Pantano Jordan + 3 ronden
18. G. Bruni Minardi + 4 ronden

Loading