GP Maleisië: Renault boekt tweede zege

[photo1]Onder temperaturen van rond de 40 graden is zojuist de Grote Prijs van Maleisië verreden. Fernando Alonso wist de race op zijn naam te schrijven. De Spanjaard bleef Jarno Trulli en Nick Heidfeld voor.

De start verliep zonder problemen. Jarno Trulli kende een goede start, maar het was toch Fernando Alonso die als eerste de eerste bocht in dook.

Even later gaat Tiago Monteiro van de baan af, en ook Patrick Friesacher houdt zijn wagen niet op het circuit. Er zijn nog meer uitvallers in het begin van de race. Voor Honda verloopt de race ook niet als gepland. Ondanks de motorwissel na de vorige Grand Prix, bliezen Jenson Button en Anthony Davidson hun motor op al in de derde ronde op.

Kimi Raikkonen krijgt vlak na zijn tweede pitstop een lekke band. Hij komt op drie wielen de pitstraat binnen en weet nadat er een nieuwe Michelin band onder is gemonteerd, zijn weg te vervolgen.

Mark Webber, die eerder in de race in aanraking kwam met Ralf Schumacher, kwam Giancarlo Fisichella tegen in de laatste bocht. Fisichella vliegt over de BMW-Williams van Webber heen, en beide weten de finish niet te halen. De wedstrijdleiding gaat nog onderzoeken of het een race-incident was, of dat er een schuldige aangewezen kan worden.

Voor Ferrari verliep de race, net als in Australië, niet zoals ze gewild hadden. Nadat ze zich buiten de top tien hadden gekwalificeerd, moesten ze zich terugvechten in de punten. Rubens Barrichello geeft uiteindelijk op met nog vijf ronden te gaan. Michael Schumacher behaald zijn eerste punten van het seizoen door als zevende over de streep te komen.

Uitslag GP Maleisië
1. F. Alonso – Renault – 1.31:33.736
2. J. Trulli – Toyota +24.327
3. N. Heidfeld – Williams + 32.188
4. JP. Montoya – McLaren + 41.631
5. R. Schumacher – Toyota + 51.854
6. D. Coulthard – Red Bull Racing + 1:12.543
7. M. Schumacher – Ferrari + 1:19.988
8. C. Klien – Red Bull Racing + 1:20.835
9. K. Räikkönen – McLaren + 1:21.580
10. F. Massa – Sauber +1 ronden
11. N. Karthikeyan – Jordan +2 ronden
12. T. Monteiro – Jordan +3 ronden
13. C. Albers – Minardi +4 ronden

Uitgevallen
R. Barrichello – Ferrari
G. Fisichella – Renault
M. Webber – Williams
J. Villeneuve – Sauber
J. Button – BAR
A. Davidson – BAR
P. Friesacher – Minardi

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading