GP van Oostenrijk: Barrichello mag niet winnen

Michael Schumacher heeft vandaag de Grand-Prix van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De Braziliaan Rubens Barrichello ging de hele race aan de leiding maar moest voor de finish zijn teamgenoot laten passeren.

Achter de beide Ferrari’s eindigden Juan-Pablo Montoya, Ralf Schumacher, Gaincarlo Fisichella, en David Coulthard in de punten.

De start verliep goed, Michael Schumacher kon Ralf Schumacher passeren terwijl Barrichello de leiding behield. In de eerste bocht gaan Massa, Heidfeld, en Coulthard even door het gras maar kunnen hun weg vervolgen.

In de eerste bocht is het vervolgens wel raak, Villeneuve raakt Frentzen die hierdoor spint. Beide kunnen hun weg vervolgens, Villeneuve krijgt later nog een “drive through penalty” voor deze actie.

Barrichello en Schumacher lopen samen snel uit. Ondertussen kunnen De La Rosa en Bernoldi zich al gaan omkleden. Bernoldi raakte teamgenoto Frentzen bij de start en beschadigide zijn bolide terwijl De La Rosa technische problemen kent.

De volgende uitvaller is vervolgens Kimi Raikkonen, in de vijfde ronde moet de Fin zijn de bolide met motorproblemen langs de kant zetten.

Takuma Sato en Nick Heidfeld maakten beide een zware crash mee, Sato liep hierbij een hersenschudding op.

Op het podium probeerde werd Schumacher uitgefloten door het publiek. De Duitser probeerde het publiek te sussen door Barrichello op het hoogste treedje te zetten.

— Later meer —

Loading