GPMA kampioenschap van de baan

[photo1]De GPMA bestaande uit Renault, Honda, BMW, Mercedes, en Toyota zal in 2008 geen rivaliserend Formule 1 kampioenschap opzetten. De GPMA heeft zichzelf opgeheven en de vijf autofabrikanten hebben zich ingeschreven voor het wereldkampioenschap Formule 1 van 2008.

De FIA maakt op 28 april bekend welke teams zich voor het wereldkampioenschap Formule 1 hebben ingeschreven, dit zijn in ieder geval alle bestaande Formule 1 teams. Er zou nog plaats zijn voor een extra nieuwkomer, Paul Stoddart, Eddie Irvine en Dave Richards worden in verband gebracht met het starten van een eigen Formule 1 renstal.

De teams die op 28 april bekend worden gemaakt gaan starten met onderhandelingen over het reglement voor 2008, als het reglement teams niet bevalt mogen ze overigens ook nog uit het kampioenschap stappen.

In ieder geval is duidelijk dat aan de jarenlange machtstrijd tussen de teams en de FIA voorlopig een eind is gekomen. De teams hebben bereikt wat ze wilden, een groter percentage inkomsten uit het Formule 1 wereldkampioenschap verkrijgen.

Peter Gloudemans
F1News.nlB

Loading