Grand-Prix van Spanje: Michael Schumacher dominant

Michael Schumacher heeft zojuist zijn 57e Grand-Prix overwinning behaald. De Duitser bleef de concurrentie ver voor.

De andere Ferrari coureur Rubens Barrichello moest al voor de start opgeven. Barrichello kwam niet weg bij aanvang van de opwarmronde.

Michael Schumacher maakte vervolgens een goede start. Ralf Schumacher behoud de 2 plek, Ralf maakt na de eerste serie pitstops echter een fout waardoor hij van de baan raakt en zijn voorvleugel verliest. Ralf Schumacher is na het vervangen van zijn voorvleugel niet meer de oude, de bolide is beschadigd en veels te langzaam. In de laatste ronde valt Ralf door motorproblemen alsnog uit.

Juan Pablo Montoya finisht als tweede, de Columbiaan rijdt bij zijn eerste serie pitstops zijn pitcrew ondersteboven. De schade blijft echter beperkt, niemand raakt serieus gewond.

De Duitser Heinz Harald Frentzen deed het vandaag opnieuw uitstekend, de Duitser behaalde 1 WK-punt voor het team van Arrows.

Renault was de grote pechvogel van vandaag, Truli kon de finish nog maar net als 10e halen terwijl Button in de laatste paar ronden nog moest opgeven. Trulli en Button leken beide op punten af te stomen.

Uitslag

1. M. Schumacher
2. J.P. Montoya
3. D. Coulthard
4. N. Heidfeld
5. F. Massa
6. H.H. Frentzen
7. J. Villeneuve
8. A. McNish
9. M. Salo
10. J. Trulli
11. R. Schumacher (uitgevallen maar toch geklasseerd)
12. J. Button (uitgevallen maar toch geklasseerd)

Loading