Grote veranderingen in Formule 1

De teams kwamen vandaag in Parijs bij elkaar om over verschillende onderwerpen te vergaderen. Meteen na de vergadering gaf de Internationale Automobiel Federatie een persbericht uit waarin er grote veranderingen voor de Formule 1 worden aangekondigd.

Vanaf 1 januari 2004 mag een coureur nog maar een motor gebruiken tijdens een Grand-Prix weekend. Elke keer als een coureur van motor wisselt wordt hij op de grid 10 plaatsen teruguit geplaatst. Dus als een coureur zijn motor bijvoorbeeld opblaast tijdens de vrije trainingen wordt dit ook geteld als het verwisselen van een motor.

Tevens kunnen de coureurs niet zomaar in de reservebolide stappen. Als een coureurs in een reservebolide stapt wordt dit ook geteld als het wisselen van een motor.

Deze regel gaat vanaf 1 januari 2004 in. De FIA kondigde echter per direct aan extra stewards toe te laten. Als een coureur een regel overtreedt kan hij voor de race tien plaatsen worden teruggezet.

De regel moet er voor zorgen dat de kosten worden gedrukt. Volgens de teambazen is de Formule 1 op dit moment veels te duur.

Loading