Hamilton aangehouden!

Hamilton is staande gehouden door de politie in Melbourne.

Aan de kant gezet door de politie, en zijn Mercedes is in beslag is genomen! Lewis Hamilton heeft zich verontschuldigd nadat hij door de Australische politie op vrijdag werd staande gehouden voor “excessief” rijgedrag op de snelweg.

De Brit maakte een burn out tijdens het besturen van zijn Mercedes op de snelweg Lakeside Drive in Melbourne, en is daarom aan de kant van de weg gezet door de politie.

Volgens de lokale media, zal Lewis Hamilton worden beboet en vervolgd voor gevaarlijk rijgedrag. Zijn auto werd ook in beslag genomen door de politie.

In reactie op het incident, zei de McLaren Mercedes bestuurder in een verklaring vrijdag avond dat hij spijt had voor het plegen van een overtreding die hij beschreef als “dom”.

“Vanavond, reed ik overdreven en ben dus staande gehouden door de politie. Wat ik deed was dom, en ik verontschuldig me,” zei Lewis Hamilton.

Het is het team McLaren Mercedes dat net als de andere teams van de Formule 1 Teams Association (FOTA), in Melbourne meedoen aan de campagne ‘Roads Safe-FIA voor de verkeersveiligheid …

(DO)