Hamilton kritisch

Lewis Hamilton behaalde dan wel het beste resultaat van dit seizoen in China, tevreden was echter hij niet over zijn race. Vorig jaar domineerde de 23- jarige McLaren-coureur in Shanghai, dit jaar maakte hij teveel fouten op een natte baan. Hij kwam alsnog als zesde over de finishlijn.

“Het was een erg zware race.” blikt Hamilton terug op zondag. “Het zicht was, vooral bij de start, erg slecht. Ik rij graag in de regen, maar zondag maakte ik teveel fouten. Na de race werd ik gefeliciteerd met mijn goede prestatie, maar ik was niet tevreden. Ik wilde het beter doen, zonder al die fouten had ik voor het podium kunnen gaan.”

De regerend wereldkampioen is hoopvol dat zijn team een stap voorwaarts kan maken in de komende races: “In Bahrein zullen we wat nieuwe onderdelen op de auto hebben en hopelijk kunnen we onze progressie daar verder zetten. Ik had nooit gedacht dat ik zo blj zijn zijn dat ik in China Q3 zou halen, maar het is ons gelukt dankzij grote inspanningen van het team. Ik hoop dat we dit vol kunnen houden.”