Hamilton over Brazilië

[photo1]Lewis Hamilton zegt dat hij de Grand-Prix van Brazilië op dezelfde manier gaat benaderen als andere Grand-Prix dit jaar. De Engelsman zal met een 5e plek op het circuit van Interlagos in Sao Paulo altijd zeker van zijn eerste wereldkampioenschap.

“Ik ga de race benaderen als alle andere races”, aldus Lewis Hamilton. “Ik heb wel een ander uitgangspunt dan bij de andere Grand-Prix, ik hoef deze race namelijk niet te winnen. Maar dat betekent niet dat ik het weekend in ga om te proberen om de snelste coureur te zijn.

“Een weekend zoals in China zou perfect zijn. Daar waren we vanaf vrijdag de snelste en hoefden we nooit achterom te kijken. Ik kon me toen volledig op mezelf concentreren, de auto was super. We hoefden niet op het maximum te rijden en zaten er gewoon goed bij.”

“Interlagos is een mooi circuit, het een natuurlijke arena waar het super is om te racen. Het circuit gaat tegen de klok in waardoor het zwaarder is dan andere circuits.”

“Op het circuit zijn meestal goede races. Er is een lang rechts stuk waar je kunt slipstreamen en aan het einde coureurs kunt uitremmen. Het circuit biedt redelijk veel grip waardoor je ook andere lijnen kunt rijden en met elkaar kunt vechten om posities.”

PG