Heidfeld bang voor toekomst in Formule 1

[photo1]Nick Heidfeld heeft op het circuit van Spa-Francorchamps in een interview met Duitse media laten weten “bang” te zijn over zijn toekomst in de Formule 1.

De 31-jarige Heidfeld rijdt al sinds haar oprichting bij BMW Sauber. Sinds dit jaar kan Heidfeld niet meer aan de verwachtingen voldoen, de kwalificaties van Duitser vallen tegen en teamgenoot Robert Kubica is sneller.
“Ik heb dit jaar tot nu toe niet aan mij eigen maar ook niet de verwachtingen van het team voldaan”, aldus Heidfeld. “Of ik me zorgen maak voor 2009? Ja natuurlijk. Mijn situatie op de rijdersmarkt is slecht, te vergelijken met 2003 toen ik mijn stoeltje bij Sauber verloor.”

“Het zijn altijd moeilijke tijden als je onzekerheid zit. Ik heb dat nu twee keer meegemaakt in mijn loopbaan. Natuurlijk houdt ik de ontwikkelingen op de rijdersmarkt in de gaten. Dat doe ik altijd.”

Volgens geruchten zou Nick Heidfeld regelmatig contact hebben met Scuderia Toro Rosso. Toro Rosso wil voor volgend jaar graag een ervaren coureurs in dienst hebben.

“Ik rijd volgend jaar het liefst opnieuw voor BMW Sauber”, zo vervolgd Heidfeld. “Ik wil voor het kampioenschap met dit team vechten. Het zou echt heel zwaar voor me zijn als dit volgend jaar niet mogelijk zou zijn.”

Overigens presteerde Heidfeld vandaag sterk. Voor het eerst sinds lange tijd kwalificeerde de Duitser zich weer eens goed hij versloeg hij ook teamgenoot Robert Kubica.

Heidfeld moet ook wel, naar verluidt zou Fernando Alonso wel oren hebben naar het stoeltje van Heidfeld. Ook BMW Sauber zou hier naar verluidt wel interesse in hebben. Volgens de geruchten blijft het struikelblok tussen een mogelijk huwelijk tussen Alonso en BMW Sauber de hoogte van het salaris en duur van de overeenkomst. Alonso zou maar voor 1 jaar en vele miljoenen willen tekenen, BMW Sauber wil een langere overeenkomst afsluiten.

Loading