Heidfeld test succesvol voor Sauber

[photo1]De Duitser Nick Heidfeld reed vandaag 96 ronden voor het team van Sauber. Het was vandaag de laatste dag voor Sauber op het circuit van Valencia, het team testte daar de afgelopen drie dagen.

Heidfeld reed zonder problemen 384.48 kilometer, dat is 70 kilometer meer als een Grand-Prix afstand. Dit geeft aan dat de bolide van Sauber zeer betrouwbaar is.

“Vanmorgen heb ik samen met Nick de data geanalyseerd” aldus hoofd-engineer Jacky Eeckelaert. “Daarna zijn we begonnen met testen, we hebben banden getest voor Bridgestone die we volgende week tijdens de Grand-Prix van Oostenrijk gaan gebruiken. Verder hebben aan traction-control en aan de dempers gewerkt, de bolide is nu een stuk beter bij het uitgaan van langzamere bochten. Het is jammer dat het ging regenen, we hebben er van geprofiteerd om nog een paar rondjes te rijden en het launch-control systeem te testen.”

“Het kostte wat tijd om aan de bolide van Felippe Massa te wennen” aldus Nick Heidfeld. “Het is jammer dat het ging regenen, hierdoor kon ik de tijden niet meer verbeteren. Maar in totaal hebben we 96 ronden gereden, dit laat zien dat onze bolide erg betrouwbaar is, ik ben erg tevreden met het werk dat we hebben verricht.”

Snelste tijden Sauber coureurs:
F. Massa 1.11.635 (1-5-2002)
N. Heidfeld 1.13.140 (2-5-2002)

Loading