Het einde van Minardi komt in zicht

[photo1]Nog één Grand-Prix en dan zal de Formule 1 het na 20 jaar zonder het team van Minardi moet stellen. Minardi zal volgend jaar zijn opgeslokt door de gigant Red-Bull.

Minardi vocht altijd in de achterhoede maar was wel een goede springplank voor talent. Giancarlo Fisichella, Fernando Alonso, Jarno Trulli, en Mark Webber maakten allen hun Formule 1 debuut bij het team.

“Erg jammer dat Minardi vertrekt”, aldus Giancarlo Fisichella. “Mijn eerst test en race was daar, ik blijf Minardi eeuwig dankbaar voor die kans. De sfeer was fantastisch. Ik heb heel veel plezier gehad met de Italiaanse monteurs. Het is een geweldig team, ze hebben voor altijd een plek in mijn hart.”

Wereldkampioen Fernando Alonso maakte in 2001 zijn debuut bij Minardi, het eerste jaar van teambaas Paul Stoddart.
“Minardi is een voorbeeld voor velen”, zo verteld Alonso. “Het is niet de kracht van het geld waar ze de fighting spirit vandaan halen, het is de kracht van de mensen. Minardi is altijd goed geweest voor de Formule 1. Tegenwoordig gaat het allemaal geld en zaken, maar bij Minardi niet. Bij Minardi ging het allemaal om het racen.”

Voor Paul Stoddart zal het ook zijn laatste race als teambaas zijn. De Australiër keert volgend jaar waarschijnlijk niet meer terug in de Formule 1. Giancarlo Minardi doet dit waarschijnlijk wel, Red-Bull wil de Italiaan graag als adviseur in huis halen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading