Heylen toch niet naar Minardi

[photo1]De Belg Jan Heylen zal toch niet met Minardi in zee gaan. De coureur zou vanaf de Grand-Prix van Duitsland derde rijder worden van het Minardi team. Vanmorgen heeft Heylen echter bekend gemaakt niet met Minardi in zee te gaan.

“Na lang nadenken en overleg met mijn partners hebben we besloten om het niet te doen”, vertelt Heylen in de krant het laatste nieuws. “Het is niet dat we het niet willen doen, maar als we aan een project beginnen moeten we er allemaal goed uitkomen. Het geld is er, dat is geen probleem. Als ik met een F1-wagen zou kunnen rijden, van eender welke renstal, dan zou dat een ongelofelijke ervaring voor mezelf zijn als rijder. Maar er zijn ook nog mijn financiële partners. Zij moeten er ook iets aan hebben. Zij leggen een hoop poen op tafel en moeten daar ook een return voor krijgen en daar zijn we niet zeker van als we midden in het seizoen aan zo’n avontuur beginnen. We zijn hier ook niet goed op voorbereid en ik ben bang om het goede contact met mijn sponsors nu te verbranden en op het einde van het jaar met lege handen te staan.”

“Het is natuurlijk mooi dat je kan zeggen dat je Formule 1 hebt gereden, maar je moet verder kijken. Dat heb ik trouwens altijd gedaan. Ik kijk niet alleen naar vandaag, maar ook naar morgen en overmorgen”, zo verteld Heylen.

Heylen laat wel weten zich te richten op de Formule 1 voor 2006. De Belg zou dan een stoeltje als derde rijder willen bemachtigen. Voor Minardi is het de tweede keer dat een coureur dit seizoen bedankt voor het derde stoeltje, eerder bedankte de Chinees Marchy Lee. De Deen Nicolas Kiesa, die al eerder voor Minardi reed, praat nu nog met Paul Stoddart. Kiesa schijnt het geld te hebben om enkele Grand-Prix als derde coureur te rijden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading