Historisch circuit Silverstone niet in 2010

Vanaf volgend seizoen zal de Grand Prix van Groot-Brittatnië niet meer verreden worden op het historische circuit van Silverstone, maar zal de race plaats vinden op het circuit Donington Park.

Vorig seizoen was Lewis Hamilton voor tijdens zijn thuisrace op Silverstone de grote man op de baan. Tijdens de race, waar het met bakken regen uit de lucht kwam zetten, wist Hamilton zijn bolide veilig en snel over de finish te racen. Zoals zo veel coureurs vindt hij het ook jammer als het circuit echt van de kalender verdwijnt. “Het is de ideale plaats om te racen, het is echt een geweldig circuit. Het is heel bijzonder om alle fans naast de baan te zien zwaaien en juichen, het is net alsof ze elke ronde mee rijden met mij.”
Of er volgend jaar ook echt geen grand prix meer zal plaats vinden op het circuit van Silverstone is nog maar de vraag.

Robert Brooks, voorzitter van de British Racing Drivers Club maakt zich kenbaar ongerust om de situatie van 2010. “Vanaf het punt waar we nu zijn denken we dat we geen grand prix kunnen gaan houden op het circuit van Donington.” Zo zou het circuit van Donington de financiën voor de veranderingen op orde hebben.

In 1950 vond op het circuit van Silverstone de allereerste Formule 1 plaatst. Dit weekend zal het voor het laatst Formule 1 spektakel zijn op het circuit van Silverstone, als alles toch doorgaat.

Loading