Hoe Button zijn titel vierde

Ondanks dat Jenson Button in de Britse pers ook wel de “playboy-kampioen” wordt genoemd heeft de Brit zijn titel niet erg wild gevierd.

Button zou na de race eigenlijk meteen terugkeren naar Engeland voor een PR-evenement van sponsor Virgin. Rubens Barrichello boodt echter een vlucht aan in zijn prive-jet waardoor Button de nacht alsnog in Sao Paulo kon doorbrengen.

Button verbleef echter maar 1 uur op het feest dat na de race in de pitbox van BrawnGP plaats vond.
“Ik wilde wat alleen zijn”, aldus Button die een glas witte wijn dronk en een t-shirt droeg met de tekst “what goes around, comes around”.

“Iedereen in het team heeft het op zijn eigen manier gevierd. Voor mij was de beste manier om het rustig aan te doen. Ik heb mijn vriendin gebeld, mijn familie, mijn moeder. Ik bleef op tot ongeveer 4 uur s’nachts terwijl ik met een grote glimlach in bed lag.”

Button reageerde ook meteen op berichten in de Britse pers die melden dat hij zijn contract bij BrawnGP niet wil verlengen, Button zou forse loonsverhoging eisen:
“Ik weet niet wat er in de toekomst gebeurd, op het moment maakt het me niet uit omdat er niet aan denk. Ik wil eerst volop van deze titel genieten.”

(pg)