Honda smeekt om Alonso

Honda heeft in Hongarije opnieuw een poging gedaan om Fernando Alonso naar het team te halen.

“We houden van hem”, aldus teambaas Ross Brawn. “Omdat hij de beste is. Van alle coureurs die nu actief zijn in de Formule 1 is hij de enige de echt compleet is, zoals Michael Schumacher ook was.”

Alonso rijdt dit jaar voor Alonso waar hij eind vorig jaar een tweejarig contract tekende. Het contract zit echter vol met clausule waardoor de 27-jarige Spanjaard makkelijk naar een ander team zou vertrekken.

Honda CEO Nick Fry: “Hopelijk besluit Alonso naar ons te komen. We hebben een zeer geavanceerd KERS-systeem ontwikkelt en werken hard aan de auto van volgend jaar. We hebben vier windtunnels, waarvan een in Japan, werken aan dit project dat momenteel goed draait. Als Alonso naar ons komt dan kunnen we echt een winnend team gaan vormen.”

En mogelijk knelpunt als Alonso besluit om naar Honda te gaan kan het duur van het contract zijn. Volgens de geruchten wil Alonso alleen een eenjarig contract ondertekenen om in 2010 mogelijk naar Ferrari te gaan. Honda wil Alonso alleen een meerjarig contract aanbieden.

“We willen Alonso alleen voor meerdere jaren”, aldus Brawn. “We hebben deze tijd, met Alonso’s hulp nodig. Als iemand gaat trouwen dan is dat ook voor het leven en niet voor een paar jaar.”

“Ik ben tevreden met onze huidige coureurs. Ik zou niet weten wie Alonso zou moeten vervangen als hij hierheen komt.”

Ondanks alle inspanningen was Honda de afgelopen twee jaar niet competitief. Vorig jaar was het team steevast achter aan het veld te vinden. Dit jaar gaat het beter maar is het team erg wisselvallig en niet altijd snel. Het is nog maar de vraag of Alonso zin heeft in zo’n avontuur. Bij Renault heeft de Spanjaard het namelijk al moeilijk terwijl hij daar elke race om de punten kan strijden.