Honda vraagt om geduld, Prodrive haakt af

Het Honda F1 team wordt in ieder geval niet overgenomen door Prodrive. Het bedrijf van David Richards is niet tot overeenstemming gekomen met Honda en gaat zich nu richten op de 24 uur van Le Mans.

“Ik heb hoop echt dat er een koper wordt gevonden voor dit fantastische team”, aldus Richards. “Maar ik moet realistisch zijn en zeggen dat in deze economische tijd erg moeilijk zal zijn een koper te vinden.”

Ondertussen liet Richards ook weten niet meer in de running te zijn voor het team. De Engelsman die lange tijd als meest serieuze gegadigde werd gezien gaat zich nu richten op Aston Martin en de 24 uur van Le Mans.

Ondertussen vraagt met bij Honda F1 om geduld. Eerder werd gemeld dat er voor het Honda F1 team een koper zou moeten worden gevonden, anders zou het team worden opgedoekt.

Volgens de woordvoerder van Honda F1 moet de deadline niet als zwart/ wit worden gezien. Volgens de woordvoerder wordt er nog altijd gepraat en vordert het werk aan de nieuwe auto gestaag. Meer kan het team vooralsnog niet melden. Wel vraagt de woordvoerder de pers niet teveel te speculeren maar vooral geduld te hebben.

Volgens de Britse pers begint het er echter steeds meer op te lijken dat Honda F1 niet overgenomen zal worden. Een doorstart door middel van een management buy-out van Nick Fry zou volgens de Financial Times nog de meest serieuze optie zijn.