Honda wil vierde plek in 2003

[photo1]Honda wil volgend jaar in de top vier van het constructeurskampioenschap eindigen. De motorenleverancier is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe motor, deze motor moet British American Racing volgend jaar naar de top vier stuwen.

De Honda motor van dit jaar was te onbetrouwbaar, te groot, en te zwaar. Regelmatig plofte er een Honda motor op het circuit, Honda is nu druk bezig om deze problemen te verhelpen.

“We zijn bezig met de ontwikkeling van een geheel nieuwe motor” aldus Honda president Shuhei Nakamoto. “De motor word heel licht en compact, misschien zit er volgend jaar al een overwinning in.”

[photo2]”Ik ben zeer optimistisch, Honda heeft meer geleerd van dit jaar dan het afgelopen jaar. Er komt een geheel nieuwe motor en ons management is aangepast. Het CART project van Honda is gestopt, dit betekent dat alle goede ontwerpers en technici zich richten op het Formule 1 project. En we leveren maar aan een team British American Racing, dit maakt het ook makkelijker.”

Honda wil dus presteren, British American Racing wil dit ook. De ontwerper Geoff Willis werkt momenteel aan de nieuwe BAR005, Willis werd dit jaar voor geld weggekocht bij Williams. Willis en zijn technische team moeten in staat worden geacht een goede bolide te kunnen ontwikkelen.

Loading