HSBC out, Red-Bull in?

[photo1]Volgens de laatste geruchten zal Jaguar sponsor HSBC dit seizoen nog overstappen naar de Formule 1 renstal van McLaren. De Britse bankier liet afgelopen week al weten niet tevreden te zijn met de prestaties van Jaguar. Jaguar hoeft zich echter geen grote zorgen te maken, Red-Bull wil namelijk wat extra sponsorlogo’s op de bolide plakken als HSBC mocht vertrekken.

Red-Bull zou nu interesse hebben om de volledige renstal van Jaguar inclusief motorenbouwer Cosworth op te kopen. Red-Bull eigenaar Mateschitz wil namelijk een geheel Amerikaanse renstal starten, hij wil dit echter alleen doen als Ford zich besluit terug te trekken uit de Formule 1. Ford onderzoekt momenteel of men moet doorgaan met het Formule 1 project, de kosten zijn namelijk erg hoog.

Mocht Ford besluiten door te gaan dan is het toch waarschijnlijk dat Red-Bull haar inbreng in het team van Jaguar zal vergroten. Momenteel is de frisdrankenfabrikant nog sponsor van Sauber, de samenwerking wordt echter zeer waarschijnlijk aan het einde van dit seizoen stopgezet, Red-Bull wil zich namelijk enkel en alleen op Jaguar en Cristian Klien richten.