“Ik ben blij dat Renault van me af wil” – Nelson Piquet

Nelson Piquet heeft vandaag in een statement op zijn officiele website laten weten dat het Renault F1 team van hem af wil. De 23-jarige Braziliaan haalt in het statement stevig uit naar zijn team en teambaas Flavio Briatore.

“Ik heb van Renault F1 bericht gekregen dat ik dit jaar niet meer voor ze rijdt”, aldus Piquet. “Ik wil de kleine groep mensen in het team bedanken die mij altijd gesteund hebben, ik ben natuurlijk zeer teleurgesteld.”

“Aan de andere kant ben ik blij dat ik een van de zwaarste periodes uit mijn loopbaan kan afsluiten. Ik kan nu weer aan mijn reputatie werken en laten zien dat ik kan winnen. Ik ben een teamspeler en de mensen die nauw met mij gewerkt hebben zullen dat onderstrepen, helaas heeft de man die de meeste invloed op me heeft in de Formule 1 dit niet gezien.”

“Het pad naar de Formule 1 is moeilijk en zwaar, daarom besloten mijn vader en ik met Flavio Briatore in zee te gaan. Wij dachten dat hij uitstekend geschikt was voor de contracten en contracten. Helaas is met Briatore de zwarte periode uit mijn loopbaan begonnen.”

“In het begin van je loopbaan heb je steun nodig, helaas was ik niet belangrijk. Ik werd gezien als die andere coureur naast Alonso. Daarnaast heeft Briatore diverse malen gedreigd, vaak minuten voor een kwalificatie of race, me te laten vervangen voor een andere coureur.”

“In 2009 zou alles anders worden, ik zou een gelijke behandeling krijgen. Ik zou halverwege het seizoen 40% van Fernando’s puntenaantal moet hebben gescoord. Helaas is de waarheid weer anders gebleken, ik testte lang niet zoveel. Daarnaast heeft Fernando de eerste negen races de belangrijkste updates gekregen die ik pas later kreeg.”

“De omstandigheden waarin ik de afgelopen 2 jaar heb gereden zijn bizar, ik kan het nog steeds niet geloven. Normaal moet je manager en teambaas je steunen door dik en dun. In mijn geval was dat het tegenovergestelde, Flavio Briatore was mijn beul.”