“Ik blijf bij Force India” – Liuzzi

Vitantonio Liuzzi heeft er alle vertrouwen in dat hij ook in 2011 voor Force India rijdt. De Italiaan zwaait met een verbintenis voor 2011. Het Britse AUTOSPORT berichtte vorige week dat testrijder Paul di Resta zo goed als zeker promoveert naar een racestoeltje voor volgend seizoen.

“Persoonlijk weet ik niet wat er in het contract van Di Resta staat en wat hem is beloofd, maar als hij een racestoeltje bemachtigt voor 2011, dan houdt dat in dat Adrian vertrekt, want ik heb een geldig contract. Ik heb hier nog niets over gehoord binnen het team en niks is veranderd, dus voorlopig is het voor mij een gerucht.”, zo reageerde Liuzzi op de vraag van ESPN F1.

Liuzzi:”Vijah Mallya gelooft in me en hij weet dat de tegenvallende resultaten niet mijn schuld zijn. Over een paar weken wordt meer duidelijk, maar in de tussentijd maak ik me niet druk om speculatie. Dat is normaal, helemaal in deze periode. Ik blijf gewoon mijn best doen en hoop de zesde plaats bij de constructeurs veilig te stellen met Force India.”

Het is te hopen voor Liuzzi, dat zijn contract voor 2011 inderdaad waterdicht is. Te vaak is gebleken, dat een team eronderuit kon [vanwege de kleine letters]. Tevens is het maar de vraag of Force India verder wil met een Liuzzi, die al 15 races ‘pech’ heeft terwijl zijn teamgenoot in dezelfde auto 47 punten bijelkaar heeft gereden. (Liuzzi 15 punten).