“Ik ga een Grand-Prix winnen dit jaar” – Mark Webber

Mark Webber denkt dat hij dit jaar zijn eerste overwinning uit zijn loopbaan gaat behalen. De Australier die slechts 3,5 punt minder heeft dan zijn hoog aangeschreven teamgenoot Sebastian Vettel wordt door velen al genoemd als concurrent van WK-leider Jenson Button.

“Ik denk echt dat ik dit jaar mijn eerste overwinning ga behalen, hopelijk meer dan dan 1 want ik heb nu voor het eerst in mijn loopbaan de kans om dat de doen”, aldus Mark Webber.

Webber debuteerde in 2002 met Minardi in de Formule 1, in zijn eerste Grand-Prix scoorde hij meteen 2 WK-punten. Vettel won al twee keer in zijn loopbaan, terwijl hij slechts 32 Grand-Prix reed. Webber reed er ruim 100 meer.
“Ik had gehoopt veel meer te hebben behaald in die tijd. Maar als je bedenkt dat ik 132 Grand-Prix heb gereden, meer dan elke andere Australier, dan had ik dat ook niet geloofd. Ik ben tevreden over mijn loopbaan tot nu toe, ik heb bij mindere teams gereden en altijd sneller geweest dan mijn teamgenoten (o.a. David Coulthard, Nick Heidfeld, en Nico Rosberg).”

“Er zullen ongetwijfelt mensen zeggen, hij had ‘beter gekund’. Maar kijk eens naar de teams waarvoor ik gereden heb en mijn teamgenoten. Met de uitzondering van Sebastian Vettel dit jaar hebben zij ook niet een race gewonnen.”

“Ik ben altijd eerlijk tegen mezelf geweest. Ben ik Michael Schumacher? Misschien niet. Ben ik goed genoeg om Grand-Prix te winnen? Absoluut, ik geloof dat ik dat dit jaar zal doen.”

Vettel en Webber zijn zeer tevreden met hun auto, de door Adrian Newey ontwikkelde RB5.
“De auto is super, vreselijk competitief. Voor het eerst heb ik ook een teamgenoot die het uiterste van me vraagt. Ik ben altijd sneller geweest dan mijn teamgenoten, dit is nieuw en een enorme uitdaging voor me. Ik geniet ervan.”