“Ik heb een contract” – Sebastian Bourdais

Sebastian Bourdias zegt dat hij in Hongarije gewoon weer voor Scuderia Toro Rosso rijdt. De Fransman die volgens hevige geruchten gisteren zijn laatste Grand-Prix reed zegt een waterdicht contract te hebben.

Verder wilde Bourdais, die opnieuw geprikkeld reageerde, tegenover de Franse televisie niets kwijt. Jaimie Alguersuari, de genoemde vervanger van Bourdais, ziet de zaak echter anders:
“Bourdais is 30, heeft een gezin, won het Formule 3000-kampioenschap en is vijfvoudig Champcar kampioen. Eerlijk gezegd is het een goede coureur. Maar dit jaar heeft hij niet alles gegeven, ik weet zeker dat de beslissing van Red Bull juist is maar het is nooit leuk als iemand halverwege het jaar wordt vervangen.”

Toro Rosso en de manager van Bourdais wilden niet reageren. Bourdais gooide gisteren zelf ook wat olie op het vuur door zeer uitgebreid afscheid te nemen van het team. De 30-jarige Fransman kende opnieuw een moeilijk weekend en viel in de race uit met een hydraulisch probleem.

Mocht Jaimie Alguersuari over 2 weken in Hongarije achter het stuur zitten dan wordt hij met zijn 19,5 jaar de jongste Formule 1 – coureur ooit.

Loading