ING stopt per direct met Renault F1

Nadat Mutua Madrilena haar sponsorcontract bij Renault F1 per direct opzegde heeft hoofdsponsor ING vanavond hetzelfde gedaan.

Volgens een persverklaring laat ING weten zeer teleurgesteld te zijn in het team na “crashgate”. ING wil om deze reden niet langer verbonden zijn aan Renault.

ING werd in 2007 hoofdsponsor van Renault, de verwachtingen waren hoog nadat Renault in 2006 nog wereldkampioen werd met Fernando Alonso. Renault F1 kwam zelfs naar Amsterdam om de nieuwe bolide te onthullen. Volgens onderzoek voldeed de sponsoring van ING, ondanks de teleurstellende prestaties van Renault, aan de verwachtingen.

De wereldwijde crisis raakte ING zeer hard waardoor het bedrijf staatssteun moest aanvragen. Niet lang daarna maakte het bedrijf bekend aan het einde van dit jaar te stoppen met de sponsoring.

“Crashgate” maakt het voor ING nu mogelijk nog wat miljoenen te besparen. Aangenomen werd dat ING jaarlijks 40 miljoen Euro in het team pompte. wat voor invloed het stop zetten van de sponsoring heeft op Renault kan niet een woordvoerder van ING niet zeggen: “Dat is een vraag voor het Formule 1 – team van Renault.”

Bij Renault komt het stoppen van ING als onverwacht. De logo’s van de verzekeringsmaatschappij Mutua Madrilena waren al voor dit weekend verwijdert, de logo’s van ING waren vanmiddag in Singapore echter nog overal zichtbaar.

ING stuurde de persverklaring vanavond laat pas de deur uit, in Singapore was het hartje nacht waardoor de woordvoerders van Renault F1 voorlopig nog niet hebben gereageerd.

PG