Jackie Stewart vervanger Lauda?

[photo1]De Ford Motor Company houdt morgen een persconferentie in het “Landmark Hotel” in Londen. Hoofd van het Formule 1 project, Richard Parry Jones, en Jackie Stewart zullen hier aanwezig zijn.

In de uitnodiging die Ford verstuurde wordt met geen woord gerept over Niki Lauda, hij is dan ook niet aanwezig op de persconferentie. Dit geeft aanleiding tot het vermoeden dat Ford Lauda de laan uitgestuurd heeft, en dat Stewart hem zal vervangen.

Voordat Jaguar Racing in 2000 het levenslicht zag heette het team Stewart Grand Prix, en stond het onder leiding van Jackie Stewart. De Formule 1 legende had het team opgericht samen met zijn zoon.

In de drie jaar dat Stewart-Ford heeft bestaan wist het team één overwinning en één pole-position in de wacht te slepen, na de naamsverandering naar Jaguar Racing ging het bergafwaarts met het team. Zowel de R1, de R2 als de R3 waren mislukkingen en werden door Eddie Irvine betiteld als slecht bestuurbare winkelwagentjes.

Het rommelde al langer binnen de top van Jaguar Racing, nadat Bobby Rahal en enkel andere belangrijke personen moesten vertrekken, lijkt nu ook Lauda de zak te krijgen. Het wordt afwachten of het Stewart lukt het kwakkelende team weer op de rails te krijgen.

Loading