Jaguar en Williams polsen Salo

[photo1]De 37-jarige Mika Salo is dichtbij een Formule 1 comeback. Volgens het Algemeen Dagblad is de Fin gepolst door de Formule 1 teams van Williams en Jaguar.

Salo, die momenteel in een Maserati GT kampioenschap rijdt, zou bij Williams kunnen testen en bij Jaguar kunnen racen. Williams zou de ervaren Salo graag als testcoureur in dienst willen nemen. Jaguar zou de Fin als vervanger van Mark Webber, die waarschijnlijk naar Williams vertrekt, willen hebben.

Salo wil zich momenteel blijven richten op zijn contract bij Maserati. In november zou een test bij Williams tot de mogelijkheden behoren. Bij Jaguar zal de situatie afhangen van Webber, mocht de Australiër dit seizoen nog van team veranderen dan zal Salo zeer waarschijnlijk zijn vervanger zijn. Webber heeft echter zelf al aangegeven het seizoen bij Jaguar af te willen maken.

Mika Salo reed in 2002 voor het laatst Formule 1 bij Toyota. Daar werd de Fin aan het einde van het jaar, ondanks zijn ontwikkelingswerk, aan de kant geschoven.
“Dat wil ik echt nooit meer meemaken”, aldus Mika Salo. “Als ik weer in de Formule 1 actief wordt dan wil ik racen bij een goed team, ik ga niet nog eens een project opbouwen waar ik vervolgens de vruchten niet van mag plukken.”