Jaguar R4 onthuld

Vandaag heeft Jaguar als vierde team haar nieuwe bolide, de R4, onthuld. Het Britse team onthulde haar wagen op internet. De beelden waren niet live, maar onder andere opgenomen tijdens een recente test in het Belgische Lommel, op een testbaan van Ford.

Met de R4 hoopt Jaguar Racing eindelijk weer op het goede spoor te zitten, na de overname van Stewart Grand Prix in 2000 bleven goede resultaten uit. Meerdere reorganisaties binnen Jaguar en Cosworth, de motorenbouwer van de Ford Motor Company, moesten de problemen verhelpen, tot nu toe tevergeefs.

Uiteindelijk moest ook het rijdersduo eraan geloven, Pedro de la Rosa en Eddie Irvine, overigens beide nog werkloos, moesten het veld ruimen en plaats maken voor een nieuwe generatie coureurs, Antonio Pizzonia en Mark Webber.

Beide coureurs hebben gedurende het verloop van hun carriere bewezen snel te zijn. Pizzonia echter liet recent nog zien erg onstuimig te zijn, hij sloeg een aantal malen over de kop op het circuit van Barcelona toen hij journalisten rondreed voor een demo in een nieuwe Jaguar.