Jaguar stopt met Formule 1

[photo1]De Formule 1 renstal van Jaguar zal aan het einde van dit jaar de handdoek in de ring gooien, moederbedrijf Ford maakte dit vandaag officieel bekend. De Grand-Prix van Brazilië van dit jaar zal de laatste Grand-Prix van Jaguar worden.

Het gaat niet goed met Ford, in de fabriek in het Engelse Coventry worden noodgedwongen 1000 mensen op straat gezet. Een Formule 1 project is daarom niet langer verantwoord. Daarnaast werkte het team van Jaguar al met een bescheiden budget.

Omdat het team volgend jaar de nodige sponsoren zou verliezen zou Ford de geldbuidel nog verder open moeten trekken. Ford wil dit niet langer doen omdat de kosten niet langer te verantwoorden zijn. Het bedrijf wil zich de komende tijd voornamelijk gaan richten op het verkopen van auto’s.

De kans bestaat nog dat de Formule 1 renstal van Jaguar verder gaat onder de naam Ford, dit gerucht doet al enige tijd de ronde. In ieder geval is duidelijk dat de Formule 1 een nieuw team nodig heeft. De reglementen van de Formule 1 schrijven namelijk dat er minimaal 20 auto’s aan de start moeten komen. Mocht er geen ander team bijkomen dan bestaat de kans dat de huidige teams met drie auto’s moeten gaan rijden. Zover is het echter nog lang niet, volgens Ecclestone staan er volgend jaar namelijk minimaal 20 bolides aan de start.

Loading