Jaguar teleurgesteld over kwalificatie

[photo1]De laatste kwalificatie van het jaar eindigde teleurstellend voor het team van Jaguar. Eddie Irvine en Pedro De La Rosa kwalificeerden zich respectievelijk als veertiende en zeventiende.

Door een motorprobleem kon Eddie Irvine slechts drie van de vier snelle ronden rijden. Jaguar verwacht voor morgen een moeilijke race.

“We wisten van tevoren dat het moeilijk zou worden omdat de bolides hier veel downforce nodig hebben” aldus teambaas Niki Lauda. “Irvine had waarschijnlijk twee plaatsen hoger kunnen eindigden als de Cosworth motor geen problemen had gekend. Met drie Honda motoren in de top 10 wordt het moeilijk om onze zesde positie in het constructeurskampioenschap vast te houden. Maar zoals we al vaker op Suzuka hebben gezien, er kan van alles gebeuren.”

[photo2]Eddie Irvine
“Een zeer teleurstellende sessie omdat er veel in had gezeten. De bolide werd elke run beter, in de laatste 10 minuten had ik mijn tijd zeker kunnen verbeteren. Niks is echter onmogelijk, vorig jaar startte ik als dertiende en als ik geen probleem had gehad tijdens een pitstop was ik toen in de punten gefinisht.”

Pedro De La Rosa
“Heel simpel, ik heb te weinig grip. De balans van de bolide werd elke run beter, echter niet genoeg om ons verder naar voren te helpen. Ik verwacht een moeilijke race morgen, de problemen zullen morgen niet verholpen zijn, ik zie dus vrijwel geen kans om punten te behalen.”

Loading