Jean Alesi enthousiast over McLaren

De oud Formule 1 coureur Jean Alesi testte afgelopen 3 dagen voor McLaren. De Fransman testte op het zuid Franse circuit Le Castellet, Alesi reed in een MP4-16B chassis (doorontwikkeld chassis van vorig seizoen red.)

Alesi reed maar liefst 1300 km op het 5,801 kilometer lange circuit, Alesi werkte alleen aan de ontwikkeling van de Michelin banden. Dit betekend dat Alesi maar liefst 4 Grand-Prix afstanden reed in drie dagen tijd.

“Na 14 jaar Formule 1 had ik eindelijk de kans om in McLaren te rijden” aldus Alesi. “In mijn loopbaan moest ik altijd tegen de McLaren’s rijden, vooral toen ik bij Benetton en Ferrari reed had ik als taak om McLaren voor te blijven.”

“Ik heb enkele mooie dagen gehad bij het McLaren team. Het team was erg vriendelijk en werkte erg hard, dit kun je ook zien aan de hoeveelheid kilometers die we in deze drie dagen gemaakt hebben.”

“Ik ga me nu richten op het DTM kampioenschap, en me concentreren op mijn testwerk voor Mercedes- Benz.”

De test met Alesi was slechts eenmalig. Alesi test morgen en overmorgen weer voor Mercedes, dan rijdt de Fransman echter in een Mercedes-Benz CLK. Met deze bolide zal de Fransman aan het DTM kampioenschap deelnemen.

Loading