Jenson Button snelste in laatste vrije training

Regerend wereldkampioen Jenson Button heeft in de laatste vrije training de snelste tijd gereden. De Brit was met een tijd van 1.40.625 slechts tweeduizendste sneller dan McLaren-coureur Lewis Hamilton. Rubens Barrichello wist de derde tijd te rijden.

De training kwam maar langzaam op gang. Pas na tien minuten kwam de coureurs naar buiten. Alleen de Spanjaard Jaime Alquersuari bleef de hele training binnen vanwege een hydraulisch probleem aan zijn bolide.

De eerste serieuze tijden kwam pas na een kleine 25 minuten. Het was Sebastien Buemi die een tijd van 1.42.871 reed. Niet veel later doken Jenson Button en Lewis Hamilton onder de tijd van Hamiltom die op sommige momenten meer dan een seconden sneller was dan andere rijders.

Met nog een kwartier te gaan dook Buemi onder de grens van 1.41, maar Hamilton volgde weer snel. Het zal echter niet Hamilton of Buemi zijn die de snelste tijd zal rijden. Jenson Button, die de training onzichtbaar reed, zette in de laatste minuten de snelste tijd neer. Hamilton zal dus tweede worden en Barrichello wist de derde tijd nog te noteren. En Buemi, die werd verassend vierde.

Het belooft een mooie kwalificatie te gaan worden met wellicht meerdere verassingen. Vanmiddag om 14:00 begint de kwalificatie en is live te volgen op RTL7.

(RvR)