Jenson Button voor het eerst in BAR

[photo1]Jenson Button heeft zijn allereerste testsessie met British American Racing er al op zitten. Gisteren en eergisteren kwam de Brit voor het team van David Richards in actie.

Button testte samen met testcoureur Anthony Davidson, beide coureurs werkten aan de Bridgestone banden. Gisteren werd er nog een onderdeel aan de testsessie toegevoegd, het evalueren van de Honda motor.

Button kwam nog wel in de BAR004 in actie, de nieuwe BAR005 zal pas in januari op het circuit te vinden zijn. Button reed 68 ronden en zette een tijd van 1.22.681 op de klokken, Davidson was met zijn 1.21.862 beduidend sneller.

[photo2]”Het ging met ups en downs” aldus Button. “Door het wisselvallige weer was het moeilijk om te testen. Toen het droog was heb ik aan de banden gewerkt, dit ging goed. Ik ken het team nu al een beetje, dat verbetert de samenwerking in januari als ik voor het eerst in de nieuwe bolide stap. Ik heb nu vakantie, daar heb ik naar uitgekeken, in januari testen we opnieuw.”

Davidson gaat overigens nog door met testen, morgen zal de Japanner Matsuura ook in actie komen. Matsuura zal zijn Formule 1 debuut maken, er word veel verwacht van deze Duits Formule 3 coureur.

Loading