Jordan ontslaat 15% van het personeel

[photo1]Het Jordan Grand-Prix team heeft bekend gemaakt dat het 15% van zijn personeel heeft ontslagen. Jordan wil met deze reorganisatie de weg naar de top opnieuw inslaan.

Het team is al in november begonnen met reorganiseren. Het team wilde terug naar de flexibele, open stijl van de organisatie zoals die ook bestond in de succes jaren.

Dit betekent wel dat het team tegenwoordig nog maar uit 200 mensen bestaat. Teams zoals bijvoorbeeld Toyota hebben 550 mensen in dienst, zelfs Arrows heeft nog 310 mensen in dienst. Minardi heeft 196 mensen in dienst, daarmee zijn Jordan en Minardi dus de kleinste teams.

“We hebben altijd het best gepresteerd met een klein aantal mensen” aldus Eddie Jordan. “Als de kosten de pan uitrijzen moet je als bedrijf ingrijpen, dat heb ik ook gedaan. We hebben een fantastische groep die erg hard werken om succes te behalen. Met deze groep kunnen we ons beter focussen op het verbeteren van de bolides.”

Trevor Foster (hoofd management), en Tim Holloway (hoofd engineer) verlaten het team per direct. Vooral Holloway staat internationaal hoog aangeschreven, het team van Williams heeft al interesse in de Brit.

Tevens zal John Putt het team na de reorganisatie verlaten, Putt werkt als Chief Operating Officher bij het team.

Loading