Jos Verstappen in de persconferentie

[photo1]Jos Verstappen was vandaag uitgenodigd door de FIA om in de persconferentie voor de Grand-Prix van Maleisië plaats te nemen. Samen met Juan Pablo Montoya, Jarno Trulli,Rubens Barrichello, Jenson Button, en Heinz Harald Frentzen gaf Verstappen antwoord op de vragen van de journalisten.

Jos, je bent er één jaar tussen uit geweest. Is er wat veranderd in die tijd?

Nieuwe auto’s, andere banden, zo heel is er niet veranderd.

Moest je aan veel zaken wennen?

Ja, meer kilometers maken helpt natuurlijk altijd. Ik reed de laatste Grand-Prix in Japan in 2001. Twee weken geleden reed ik mijn eerste Grand-Prix sinds die tijd. Tussen die races heb ik nauwelijks getest, de race was dus zwaar.

In het verleden kende je fysieke problemen, kende je die problemen in Australië ook?

Nee, niet echt. Ik ben gefinished, na de race voelde ik me redelijk goed. Ik heb thuis veel getraind, dit heeft natuurlijk veel geholpen.

Je zit langer in de Formule 1 dan de meeste mensen binnen jouw team. Kan je bijdragen om de prestaties van Minardi te verbeteren?

Ik weet dat ik dat kan. Mijn eerste race was in 1994, ik heb tot dusver 92 races gereden. Ik ben er enkele jaren tussen uit geweest, dat maakt het moeilijk. Ik denk dat het beter is elk jaar te rijden en elk jaar beter te worden. Als je er één jaar uit bent geweest, moet je weer leren over onder andere over de banden. Er valt nog genoeg te leren denk ik.

Dus je draagt wel wat bij aan het team?

Dat moet je eigenlijk aan het team vragen, ik denk zelf van wel.

We doen even een rondvraag: wie van jullie rijdt liever zonder het HANS-systeem?

Liever zonder

Heeft de sport de juiste balans tussen en sport en technologie?

Wat kan ik daarop zeggen? Als je voor een klein team rijdt dan zeg je nee, als je voor een groot team rijdt, dan zeg je natuurlijk ja

Dus het antwoord… Niet voor jou?

Ja

Jos, wat vind je van de Cosworth motor?

Ik was erg onder de indruk van de motor, vooral omdat ik er één jaar tussen uit ben geweest. We moeten nog meer testen om de auto sneller te maken, we leren nu nog elke dag van de auto.

Heeft de oorlog in Irak effect op de Formule 1?:

Ik denk dat het geen effect heeft op de Formule 1. We rijden in ieder geval niet dicht in de buurt van Irak. Ik hoop dat de oorlog snel voorbij is.