Juan Pablo Montoya maakt McLaren debuut

Juan Pablo Montoya heeft vandaag zijn debuut bij het McLaren team gemaakt. De Columbiaan liet er geen twijfel over bestaan, Montoya zette met 1.14.203 de snelste tijd van de dag op het circuit van Barcelona op de klokken.

Vanaf nu zal Montoya een druk testprogramma voor McLaren gaan afwerken. Vrijdag zal Montoya opnieuw testen waarna hij naar Jerez vertrek om daar voor het eerst met zijn teamgenoot Kimi Raikkonen te gaan testen.

“We willen Juan Pablo kennis laten maken met de manier waarop ons team te werk gaat”, aldus testteam manager Indy Lall. “Montoya voelt zich thuis bij het team en doet nu zijn best om iedereen zo snel mogelijk te leren kennen. We zullen ons geplande schema in de komende weken gaan afwerken.”

“Het was speciaal om vandaag de garage in een McLaren Mercedes te verlaten”, aldus Juan Pablo Montoya. “Ik ken al heel wat mensen in het team en kijk er naar uit om met iedereen samen te gaan werken. Op dit moment heb ik nog moeite om de namen van alle personen binnen het team te onthouden maar dat is normaal. We hebben nog veel werk te doen voor kerstmis, ik kan niet wachten.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading