“Kansen voor 2009 50%-50%” – Bourdais

[photo1]Scuderia Toro Rosso, is na het terug trekken van het Honda F1 team, het enige team dat haar coureurs voor volgend jaar nog moet bevestigen. Sebastian Buemi, Sebastian Bourdais, Bruno Senna, en Takuma Sato staan op het lijstje van het team.

“Het was geen makkelijk seizoen dit jaar”, aldus Bourdais. “We begonnen met een oude auto, die onbetrouwbaar was en niet snel genoeg. In Australië ging het nog goed maar toen kwam iedereen met updates terwijl wij hetzelfde materiaal hielden. Toen eindelijk de STR3 kwam in Monaco ging het beter, toen we op het circuit van Magny-Cours een grote aërodynamische update kregen ging het super.”

“Het is erg moelijk om de goede prestaties aan een iemand toe te schrijven maar Giorgio Ascanelli heeft een heel grote rol gespeeld binnen Toro Rosso. Hij heeft veel plezier in zijn werk en heeft ervaring. Hij blaast een frisse wind door het team en stuurt alle neuzen de goede kant op.”

“Natuurlijk zou ik volgend jaar graag bij het team blijven. Ik voelde me de afgelopen races goed in de auto, ik had de balans gevonden. Ik heb laten zien dat ik kan presteren. Hopelijk krijg ik een nieuwe kans, al schat ik mijn kansen op een stoeltje bij Toro Rosso voor volgend jaar niet hoger dan 50%-50%. Ik blijf gewoon mijn best doen en dan zien we wel wat er gebeurd.”

PG